16 Nisan 2016 Cumartesi

Amatör fotoğrafçıların çoğu yapar...


Konunun aslı "fotoğraf" ama insanlar buradan bir gruplaşma ve fanatizme ulaşamadıklarından sebeple sanki olay fotoğraf çekmek değilmiş de o işi yapan aletlerin özellikleriymiş gibi, makina yarışları yapıyor :) markacılık ve modelcilik üzerinden fanatizme ulaşıp birbirlerini şakşakladıklarından marka ve model altında toplanıyorlar. Hali ile marka ve hatta model değiştirdiğinde sanki fotoğraf çekmiyor da başka bir pistte makina yarıştırmaya devam ediyorlar.


Bu şekilde düşündüklerinden de kullandıkları model ve marka hakkında eksik yönlerini asla görmek istemiyorlar. Eğer bir başkası söyler ise bu konuda birşeyler o zaman da şahsa saldırıyorlar. Tıpkı fanatikliğin tanımında olduğu gibi. O ise bir bilginin yanlış olduğunun ispatı ancak doğru bilgi ortaya konularak yapılabilir. Fanatizmde buna ihtiyaç yoktur. Çünki oluşturdukları grup içinde çoğunlukturlar ve kaba bir tarz ile bilgi ile hiç ilgilenmeden bilgiyi paylaşanın şahsına saldırırlar.

 Yine bu türde ölçüsüz biçimde değerlendirme ifadeleri de yaygındır. Bunlar mesela "çöp", "unut", "hayatta işim olmaz", "en iyisi", "mükemmel" vb. yerine göre övmek yada yermek için kullanılan ifadelerden bazılarıdır.Mesela bir çok kit lens için "çöp" ifadesi kullanırlar. 

Bakınız - 1 : http://fotoptik.blogspot.com/2016/03/fanatiklik-nedir-fanatik-kime-denir.html
Bokehi unut nerede kaynaktaki fotoğraflardaki bokeh ne ? Görüyorsunuz ölçüyü işte.


Bakınız -2 : http://fotoptik.blogspot.com/2016/04/vizorum-de-yok-12mp-kit-lens-2x-carpan.html

Çünki katıldıkları sürüden bu ifade şeklini gören yavru fanatik sürüde sosyal statü elde etmek için kendisinden eskilerin söylediklerini hiç düşünmeden papağan gibi tekrar eder !.. 

Bakınız -3 : http://fotoptik.blogspot.com/2016/04/iyi-fotograf-cekmek-icin-daha-iyi.html

Bunlar inkar ettikleri kanıtların karşısına ya hiç kanıt koymadan eskilerden duyduklarını papağ gibi tekrar ederek inkar ederler yada kendilerince dengi olamayan ufak-tefek kanıtlar kullanırlar ki fanatik grubu zaten alkışlamaya hazırdır. 

Bu durum aslına bakılır ise "fotoğrafçılık" konusu ile de sınırlı değildir günümüz Türkiye'sinde. Fanatizmin körüklenmesinin altında önemli gerekçeler olduğuna inanıyorum. Çünki fanatizm ile her türlü gerçek inkar edilebildiğinden tüm bilgiler, bilimsel, kültürel, ahlaki vs. kazanımlar fanatiklik ile rahatlıkla inkar edilip yok sayılabilecektir !.. Tıpkı fotoğraf makinası hakkında kullandıkları ve üyesi oldukları sürünün yaptığı gibi gerçekleri görmek istemeyen bu kitle aynı tarzda haraketi yaşamının her alanında gösterebilir. Mesela toplumda en çok görülen hallerden birisidir "Erkek aldatır ama inançları gereği bunun suç olduğunu bilir, ahlaki olarak da bu seviyesizliktir" ! Fakat, fanatik öyle bir güzel sığınak bulur ki "E herkes yapıyor" diyerek bunu doğal bir halmiş gibi gösterebilir. Bir diğer hareket tarzı da bireysel eleştiri geldiğinde yaptığı yanlışı kabul etmek yerine eleştiri getiren kişiye şantaj vari bir şekilde O'nun hatalarını ortaya dökme çabasına girişmesidir. Yani konuyu saptırıp, şahsa saldırı konumuna getirip esas konuyu arada kaynatmaktır amaçlanan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder