4 Ocak 2018 Perşembe

Canon G1 X Mark III alınır mı ? G1 X Mark III vs eos m6

Canon G1 X Mark III almaya çıkıyoruz bugün ama önce bir araştırma yapalım. Fanatiğiz dedik ama at gözlüğümü de takıp çıkmayacağım bir Canon bayisine dalmayacağım... Mendilin varsa ver ağlayacağım (Az sonra , evet!)

Başlayalım soğan doğramaya ve ağlamaya...
Önce arkaplanı öldürünceye kadar soğanlarımızı kısık ateşte kavuruyor, diyaframı F1.8(var ise F1.4)'e kısıyoruz. Bokehler pembeleşinceye kadar, ee şey soğanlar...


Şaşırtıcı ! Canon EOS M100'ün sensörü demek ki daha iyiymiş. Çünki RAW işlenmemiş saf çıktı. O iyi ise demek ki sensörü daha iyi. JPEG falan onlar yazılım tarafından, makinaya yüklenmiş bir nevi beyinsiz Photoshop programınca işlenmiş RAW'lardır çünki !..

Bakalım bari bu Canon EOS M100 kaç para ?
http://www.mediamarkt.de/de/search.html?query=canon+eos+m100&searchProfile=onlineshop&channel=mmdede
-
Canon EOS M100 - Amazon.de'de

Neden Almanya'ya baktık ? Çünki Almanya'da 2.600 TL. Türkiye'de siz değerli müşterilerimize özel olarak aynı malı 3.400 TL'ye yerleştiriyoruz !.. Biz düzgün yaparız yerleştirmemizi Alman gibi baştan savma değil. O nedenle yani !..

"Efenim bu EOS M100 de çok basit sade gövde ben bir o fosyönelmiş birisi olarak bunu istemem !" , haklısınız efenim kusuruma bakmayın benim hatam, bağışlayın...
Canon EOS M6 vs Canon G1 X Mark III 


.
- Hani bunun vizörü nerde ! Nerde bunda vizör ! ! ! Tiz kellesi vurula !
- Haklısınız e-ef... padişahım bağışlayın benim hatam. Bakınız vizörlü hem de titremeden foto çekebilmeli şöyle bir... ( fşink !(kılıcın havayı kesme sesi efekti) ve kelle yuvarlanarak tükkandan dışarı çıkar!)


Bu arada dikkatinizi çekeyim. Bu Canon'ları anlatırken "digiç yedi", "digiç var ya her şeyi yedi", "ah o digiç bütün paramı yedi" diye öveee övee öve bitiremiyorlar. Yütüpçüsünde böyle videolar var epeyce... Şu son tabloda ne görüyoruz ? 2 senelik Olympus OM-D E-M10 Mark II'nin "Performance" Digic 7'den iyimiş, video modda iyimiş (bunlar hep işte özellikle de işlemciye dayalı detaylar... Yukarıda "features" de yetenekleri genel olarak işte wi-fi'den tut, timelapse, 5 eksenli IS, makro için focus bracketing falan... Onda da mı üstünmüş bu ! Heee "ama yine de herkeşler de yutupta digic 7 diyor demek ki herkeşin bi bildiği vardır ben herkeşin sesini dinniycam".

Bu bilgileri aldığım kaynak :
https://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-g1-x-mark-iii-review/7

Peki Canon G1 X Mark III kaç para ?
https://www.klasfoto.com.tr/urun/canon-powershot-g1x-mark-iii-dijital-fotograf-makinasi

6.499 TL !

Gerçi benim kelle gitti dükkandan dışarı ! Yuvarlanıyor belki hala biryerlere.

Olympus OM-D E-M10 Mark II + 14-42 EZ kit lens kaç paraydı ? 2.200 TL.
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=15542

Haa unutmadan !.. Tabi siz benim gibi Fotoğrafçılıktan anlamayan ve markayı kötüleyen(zuhaha) birisini niye dinleyesiniz ki !?

Gördüğünüz gibi yukarıdaki 2 diğer aynasız modeli Canon marka değil aslında. O Canon EOS M100 ve Canon EOS M6 aslında etiketleri değiştirilmiş Önümbuz modeli aynasızlardır !

Öyle diyor zeka... Yaraducu zeka ürünü !..


...Ama o konu bundan farklı ? !
Evet ! Fakat "marka kötüleme" demek aşırı gaz sıkışması ile organın 2 yanağının birbirine yüksek kas gücü ile yapıştırılarak sıkıştırılması ile ancak ...dan çıkartılabilecek bir ifade !..

Bakınız :
http://fotoptik.blogspot.com/2016/06/canon-1300d-alnr-m-alternatif-olarak.html


Şu da belki bir fikir verir,

.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder