18 Şubat 2018 Pazar

Pyeongchang 2018 kış Olimpiyatlarında Polonya'lı sporcuların madalya kazandığı dallar...



Polonya genellikle kış sporları için ideal bir bölge olması ve eski Sovyetler'in zamanından gelen bir displin ile bu alanda başarılarla dolu tarihi olan bir ülke.

Pyeongchang 2018'e katlan Polonya'lı sporcuların sayısı ve branşları şöyle olmuş... Eskiden TRT1 kış sporları ve jimnastik sporlarını verirdi ve sunuculardan da bu spor dallarına ait çok güzel bilgiler dinlerken bu harika spor dallarını izlerdik. Çocukluğumdan kalan bir alışkanlık olarak kış sporları izlemeyi çok seviyorum. Polonya 2018 kış olimpiyatlarına 36 erkek ve 26 kadın sporcu ile katılmış.

Leh'lerin ski jumping dalındaki genç yeteneği Kamil STOCH altın madalya kazandı. Tabi bu Kamil STOCH'un ilk ödülü değil. Kamil STOCH bir nevi madalya avcısı bir sporcu !..

Bakınız : https://pl.wikipedia.org/wiki/Kamil_Stoch

Bir de Kamil STOCH'un Pyeongchang 2018'de altın madalyaya ulaştığı muhteşem uçuşunu izleyelim,


https://youtu.be/fsDH9vqiLAw

Bobsleigh tekli ve takım sporuna da hayranım. Müthiş hızlara çıkan ve tehlikeli de bir spor. Gerçi sanki bu kayakla atmala tehlikesiz mi !

Örneğin ucuz atlatılan bir bobsleigh kazası izleyelim,


Sporcu sakatlanmadan atlattı ama tabi bu gibi yarışmalara hazırlık süreci, disiplinli çalışma vs. o kadar uzun bir süreç ki... Böyle dakikalar içinde bir anlık konsatnrasyon kaybı ile bütün o çabanın sonucunun böyle olması tabi sporcu için de antrenörü için de ve hatta memleketinde izleyen vatandaşları için de zor bir durum.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder