2 Mayıs 2018 Çarşamba

Neden Sony A6500ü sattım ve Panasonic Lumix GH5 Aldım En Önemli 10 Sebep !

Neden Sony A6500ü sattım ve Panasonic Lumix GH5 Aldım En Önemli 10 Sebep !
Ben de fanatik miyim !?  Siz "fanatik" , "marka manyağı" görmemişsiniz hiç !..




Vatandaş bunu diyor, videoya çekiyor. Tek tek anlatıyor...
Ne ise halen iftira atmakta çok zeka olan uyanıklar da çıkmıyor değil. Mesela benim gibi ! Ben bunu nereden öğrendim peki ? İşte şuradan : https://forum.donanimhaber.com/neden-sony-a6500u-sattim-ve-panasonic-lumix-gh5-aldim-en-onemli-10-sebep--132132068

Uyanığın birisi pusuda sürekli iftira atmak için meğersem konu bekliyormuş. Hemen yırtık ...dan fırlar gibi zekasını, karakterini, ne biçim bir ruhu olduğunu kanıtlamaya çalışmış ve sergilemiş.

Sonra hala birileri LAF üretiyor. "Kimse almaz, para vermez" vs. görebilirsiniz linkten.

Peki gerçekte veriler ne gösteriyor ? Ona bakalım, şöyle : 

" A7SII ile karşılaştırayım. Sadece video alanında GH5'in üstünlükleri:

- Tam dönen ve adam gibi kullanılabilien dokunmatik ekran (Sony'de ekran sadece yukarı-aşağı açılıyor)
- 1080p'de saniyede 180 kare video çekebilme (Sony 120 kare). GH5'te ayrıca yavaşlatılmış video seçeneklerinde 20, 22, 24, 25, 28, 36, 48, 60, 72, ..., 132, 144, 156, 168, 180 vs.. gibi seçenekler varken Sony'de sadece 60 ve 120 var. Panasonic buna "variable frame rates" diyor. Örneğin müzik videosu çekiyorsun ve yavaşlatılmış videoda sanatçının ağzını müziğe uydurmak istiyorsun. Panasonic'te bunu yapmak çok daha kolay. Bir rap klibi yönetmeni kliplerinin yarısını saniyede 72 kare ile çektiğini anlatıyordu
- 4K'de saniyede 60 kare çekebilme (Sony 30 kare)
- Cinema 4K 4096x2160 video çekebilme (Sony 3840x2160)
- Daha iyi titreşim azaltma sistemi (elde çekim yapmak çok daha rahat)
- Dahili 10bit 4:2:2 video çekebilme (Sony 8bit 4:2:0). Bunun farkı burada: https://youtu.be/jsidR6kBZ6A?t=475
- Çift kart yuvası (Sony tek)
- Tam boyutlu HDMI çıkış yuvası (Sony'de micro tipi var, daha dayanıksız)
- USB Type C bağlantı
- Tek pille çok daha uzun süre 4K video çekebilme. Kimisi GH5 ile 3 saat civarı 4K video çekebildiğini söylüyor (manuel odakla). A7SII galiba 1-2 saat arası olmalı (kullanıma göre değişir tabi)
- Rolling shutter 10 kat daha iyi (A7SII'de "jello effect" denen şey çok kötü)
- GH5'e LUT yükleyip videonun son halini ekrandan görebiliyorsunuz (örneğin müzik klibi çekeceksin, o klipte istediğin efektin LUT'unu GH5'e yüklersen ekrandan anından o renkleri ve tonları görebiliyorsun)
- Anamorhic lensler kullanıyorsan GH5'i 4:3 moda alıp videonun son halini ekrandan görebiliyorsun
- Çok daha mantıklı menü yerleşimi ve menü kullanımı
- Sınırsız sürede video çekimi (Sony'de 20 dakika mı 30 dakika mı neydi)
- GH5 gerçekten toza ve neme tam korumalı, A7SII'nin durumu malum (A7RIII'ün bile alttan su aldığı gösterildi)
- Waveform ve vectorscope gösterimi makine içinde (harici monitöre gerek yok) ki bu bile GH5'i çok pahalı video kameralarına yaklaştırıyor
- Metabones Speed Booster ile hem algılayıcıya düşen ışığı 4 katına çıkarmak hem de görüş açısını genişletmek mümkün. Bu A7SII'ye karşı tam bir avantaj değil ama algılayıcılar arasındaki farkı minimuma indirmesi açısından çok önemli. Ben EM1 II'de Metabones Speed Booster ile Sigma 18-35mm f1.8 Art'ı 25-50mm f1.2 gibi (net alan derinliği olarak f2.5) kullanabiliyorum mesela. Videoda ISO'yu çok düşük tutmak açısıdan müthiş avantajlı çünkü ISO6400'ü geçtiği anda GH5'in videosu profesyonel uygulamalar için yetersiz (bence). Bu sayede ISO'yu düşük tutabiliyorsun.

Bunlar ilk başta aklıma gelenler. Menülere biraz girsem belki başka şeyler de bulurum.

A7III bazı yönlerden biraz daha iyi, A7SIII tüm Sonyler içinde en iyi video aleti olacak ama henüz çıkmadı :) "


D E M İ Ş !..

Taraflı mı ? Fanatik mi ? Yanlış bilgiler mi ? İftira etmek huyun değil ise bu verileri çürütecek bilgiler ortaya koyacaksın. Eğer koyamıyorsan ve LAF üretiyor isen yaptığın şeyin adı bilgi paylaşmak, doğru birşeyler konuşmak falan değil konuyu saptırmak, acısı olmak vs. durumlarıdır.  

Her işine gelmeyene satılmış, fanatik, marka düşmanı vs. diye iftira ettiğinde olan şey sadece senin ne rezil bir yaratık olduğunu kendi tarafından herkese ispat etmenden başka birşey olmuyor. Tabi bunu yaptığın için ben sana teşekkür ederim, çünki bizi yormadan nasıl birisi olduğunu açıkca gösteriyorsun insanlara ki bu iyi bir şey. 

Şu kaynaktaki cihazın ne olduğu hakkında bilginiz var mı ? 
https://www.dpreview.com/news/4355020405/blackmagic-design-announces-pocket-cinema-camera-4k
Bu şey m43 sensörlü... Youtube'da google'da falan araştırın ne işe yarıyor, neler yapılıyor. Öyle sizin kafanızı gömdüğünüz bilmemne forumundaki bilmem ne başlığından ibaret değil bu dünya. 3-5 laf ezberleyince kendini müneccim sanma uyanık, zeka !.. 

Biri bitmeden öteki zıplıyor !.. Yepyeni bir vaka... Yine saf ve sırf LAF üretimi. Karşısına ürettiği kendi LAF'ını çürüten kanıtı D810 ile sokak fotoğrafçılığı örneklerini koyan yine ben !..

https://forum.donanimhaber.com/govdede-5-eksenli-is-ornekleri-ile-ne-ise-yaradigi-konusunda-gorsel-bilgiler--132066184-2

Eee iyi de sizin iftiralarınızın da iftira olduğunu kanıtlamak benim görevim değil ! Bu kadar rahat, bu kadar keyfi, bu kadar kolay nasıl sırf LAF olsun diye LAF üretip de kendinizi de iyi bir şey sanıyor yada iyi bir şey yapıyor sanıyorsunuz ?!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder