22 Aralık 2016 Perşembe

Makinamı aldım hangi lens(ler)i önerirsiniz ? Ekipman hastalığı

Autumn colors on plant - #m43turkiye

Fotoğrafı bokehten ibaret zanneden, kit lensleri "çöp lens" diye tanımlayan zihniyetteki insanları hiiiç kaale almayın !..
Herşeyi satın alınacak daha iyi ekipman ile elde edeceğini zannedenlerin aklını ve yolunu takip etmeyin...

Şöyle kendiniz de bakın, kit lensler ile neler yapılıyormuş gözlerinizle görün. Lafa değil, kullanmasını bilenin elinde makina ve kit lensin yaptığı işin sonucu bunlar.
https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-49
ve
http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=46&t=83

Zaten büyük popülasyonu olan forumlarımızdan birisi ticaret mekanı gibidir. Büyük paralar döner orada. Reklam verenlerin sözü geçer. Reklam verenlerin üye kılıklı avcı görevlileri vardır. Onlar yetmezmiş gibi bir de marka fanatikleri doluşmuştur. Hemmen ekipman önerilir. Daha dün makinasını alana hemen lens önerilir. Vatandaş daha oto ayarda çekmeye başlamış "Kit lensi at sen bilmem şunu bunu al" denir. %99 paylaşılan fotoğraflara "iyi, çok iyi, beğendim, harika" falan denir. Eğer doğru düzgün eleştiri yapsan cevap "Saygı duyuyorum ama benim tarzım bu", "Ben böyle çekiyorum, "Ben o kuralları iplemem" falan gibi hemen savunma ve saldırıya hazır moda girilir [:D]

Elinizdeki makina hakkında modele ait ciddi anlamda doğru-düzgün bir eleştiri yapamazsınız. Yaparsanız konudaki fanatikler sizi aforoz eder, saldırır, konu makina hakkında konuşmaktan çıkıp şahsınız hakkında ileri-geri konuşmaya çevirilir. %100 dediğiniz doğrudur ama şu Muaviye ve deve hikayesindeki gibi çoğunluk haksız olduğunuzu söyler, entrikalar-iftiralar bile peşi sıra dizilir.

Hikaye : https://indigodergisi.com/2014/04/deve-disi-degildir/

Bu da bir örnek ,
http://chaoticmind75.blogspot.com/2013/08/my-technique-for-snowflakes-shooting.html

Canon A650 IS kompakt ile neler çekiyor bakın. Buralarda haldır-saldır ekipman al diye konuşanların, ellerinde 3-5 bin liralık ekipman olanların bir tanesinden şöyle bir fotoğraf göremezsiniz. Gömmüştür kafayı bu pazar yerine, ancak bu ne ile yapılır ki "makro lens" alırsa yapacağını zanneder, yoksa yapamayacağını.

Yine birkaç farklı örnek de görmenizi isterim. m43 sistem 2x çarpanlı ve vizörsüz bir makinada kit lens ile bakın neler çekmiş vatandaş ?
http://fotoptik.blogspot.com/2015/02/olympus-pen-e-pl514-42-r-ii-kit-lens.html


Skyscraper from bottom
Böyle fotoğraflar çekebiliyor musunuz kit lensinizle ? Hele hele bir de bundan daha büyük sensörlü APS-C (Nikon yada Canon'unuz var ise) ?!
Peki bunlardan daha iyilerini de çekebiliyor musunuz ?
http://fotoptik.blogspot.com/2015/01/olympus-14-42mm-f35-56-ii-kit-lens-ile.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder