27 Kasım 2014 Perşembe

Kullanıcı yorumlarının önemi ve yeri ?

Hangi kullanıcı buradaki makinalardan ikisini aynı zamanda, dengi lensler ile, aynı ayarlarda kullanıp sonuçları renk derinliğini daha iyi verebilen bir monitörde izlemiş ? Kullananların burada kıyaslanan en azından 2 makinadan her birisini kullanma yetenekleri hakkında bilgimiz var mıdır ? Bu kullanıcıların fotoğrafın "sanatsal değil" özellikle dikkat ediniz lütfen "Sanatsal değil" teknik açıdan ölçme, inceleme ve karar verme bilgilerini bilebiliyor muyuz ?

Şimdi de bakalım, nasıl test ettiği sitenin About kısmında açıklanan, amaçları fanboyluk olmayan, ürünleri aynı şartlarda aynı test ortamında inceleyen sitelerden birisine göre Sony A6000 kapalı ortamda, düşük ışık koşullarında Nikon D7100'den iyi !.. Portre fotoğrafçılığı renk derinliğinde aynı denilebilir. Manzara için fark da çok ufak.

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6000-versus-Canon-EOS-70D-versus-Nikon-D7100___942_895_865

Haa siz yine de gidin bu "Ben şundan da kullandım bundan da bu daha iyi" diyen, nerede, ne zaman, hangi koşullarda ve hangi bilgi seviyesinde-tecrübe düzeyinde kullandığını dahi bilmediğiniz, kullanım sonuçlarını baskıda mı renk derinliğini normal TN monitöre göre daha iyi veren bir IPS monitörde mi görüp ona göre konuştuğunu bilmediğiniz kullanıcıların sözlerini doğru kabul edin. Üstelik hiçbir söylediğini size kanıtları ile ortaya da koyamıyor iken ! Öteki tarafta ise incelemeyi yayınlayan site sana iddiasını gözlerinle bak gör diye kanıtlar da koyuyorken !!! Aklın yolu budur !..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder