15 Ocak 2013 Salı

Bilimsel deneyi inkar eden fotoğraf fanatikleri !

Ölçülebilir bir fotoğraf kalitesi bugün dijital fotoğraf makinalarının tümü için mevcuttur. Bu ölçümler içerisinde söz konusu bu makinanın fotoğraf kalitesi ortanın altındadır. Bunu söyleyenlere yanlış söylüyorlar denilemez. Diğer yandan "Bu makina beş para etmez" gibi söylemler de elbette ki hayli anlamsız. Elbette makul bir fiyatı olmalı. Her insanın bütçesi ve/veya ihtiyaçları aynı olmadığından.
-
* Mesela şu örneğe tıklanıp bakılacak olur ise * makinaların fotoğraf kalitelerinin ölçülebildiği ve bu kalite farklarının herkesçe bariz olarak görülebileceğini, bunu görenlerin de şu makinanın çektiği fotoğraf şundan iyi demelerinin hiçbir yanlış bilgi ve anormallik içermediğini kabul edebiliriz ! 

-
 
Yukarıdaki fotoğraflara bakıp da "şunun çektiği fotoğraf iyi" , "şunun çektiği fotoğraf kötü" demenin nesi yanlış ? Nesi anormal ?Fakat trübünlere oynayan kişilerin şöyle yuvarlak bir lafı var "Fotoğrafı makina çekse idi her eline 3-5bin liralık makina alan fotoğrafçı olurdu" ve "Her daktilo alan yazar mı oluyor" gibi kalıpları da kullanırlar. Oysa ki dedikleri ile şu örneklerde gördüğünüz konu tamamen farklı. Bu sebeple garip de bir biçimde savunmaya çalıştıkları şey mantıken tümüyle yanlış. Çünki konu fotoğrafçılık değil. Bir nevi bilimsel deney laboratuvarında aynı şartlar altında aynı ayarlar ile fotoğraf çekilen makinaların çektiği fotoğrafların görünen kalitesini incelemek-karşılaştırmak. Görüldüğü gibi de bu çok doğru bir biçimde mümkün. Peki inkar edenlerin amacı ne olabilir sizce ?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder